Följ med på Pergament Travel’s tjejresa 12-20 Oktober 2020 till 

 ” Uganda- Afrikas pärla, en 9 dagars rundresa med judiska inslag”

Vi besöker Ugandas judar, Abayudaya som bor i 7 byar i östra Uganda. Här finns synagogor, en judisk skola, ett kosher bageri och till och med en judisk medicinsk  klinik. 

På resan deltar vi i en challebakning på afrikanskt vis, en kabbalat shabbat g-dstjänst i huvudsynagogan i Nabugoya och shabbesmiddag med en lokal församling. 

Men vi börjar resan med Kampala, Uganda’s moderna, livliga och färggranna huvudstad. Här besöker vi marknader, slott, takbarer, upplever en afrikansk kvälls  dansföreställning på kulturhuset, går på en ”foodie tour”. Och kryssar på världens näst största sötvattensjö, Viktoriasjön!

Efter storstadens brus beger vi oss tvärs över landet till ett stort naturreservat där vi kommer genomföra en dagsvandring vid Sipi falls och bo i en safari lodge, besöka noshörningar, rosta vårt eget kaffe på ett kaffekollektiv och så mycket mer. 

Vi avslutar resan i Entebbe där vi besöker terminalen där det Israeliska elitförbandet räddade över 100 personer som hölls som gisslan av palestinska och tyska terrorister. Räddningsinsatsen anses vara ett av  historiens mest spektakulära räddningsinsatser.

En rundresa i Uganda där vi bekantar oss med Abayudaya, den afrikanska kulturen och naturen du sent kommer glömma!

?Flyg Stockholm-Entebbe-Stockholm

?Femstjärniga hotell, boutique hotel och safari lodge

?Liten grupp

? Lokala licensierade topp-guider och svensk    reseledare

?Alla utflykter enligt program 

(6 timmars guidning i Kampala, foodie-tur med guide och provsmakning, besök på kafferosteri, shabbat middag, dansföreställning, challebakning, inträde till slottet och den stora moskén, kryssning på Viktoriasjön, noshörningssafari, vattenfalls-bush-walk,besök på Entebbe minnesmärke i den gamla terminalen)

?Privat minibuss med chaufför

Pris från 24.500 Kr

För detaljerat program, frågor och intresseanmälan, maila:

info@pergament-travel.com

??Välkommen till en fantastisk resa!?? 

Kategorier: Resor

Kontakta oss vid intresse